Webbutveckling

Har du en gammal hemsida som känns hopplöst gammal och tråkig och har bestämt dig för att ersätta den med en toppmodern webbplats med alla de senaste funktionerna? Det kan vara en god idé, men läs det här först.shutterstock_236708482

Sajtens syfte

Bestäm först vad du har för syfte med din webbplats. Innan du kastar dig in och bygger forum eller communities måste du veta varför du ska göra det, det kan bli mycket kostsamt om du lägger ned en massa pengar bara för att du vill vara modern.

Tänk inte efter – tänk före

Vad har under åren dina kunder sagt, vad saknar de på din sajt? Vad gillar du själv på de webbplatser du besöker? Sätt av tid till att surfa runt på nätet: anteckna det andra gör bra och kom ihåg det de gör dåligt. Och ha inte för bråttom, använd minst en månad till att ladda upp med nya idéer. Det du gillar är en bra början, men kom ihåg att du är inte användaren: sajten är till för kunderna, så fråga dem vad de tror om dina uppslag.

Bygg webbplatsen för att klara fem år

Tänk i ett längre perspektiv. Det är ett omfattande arbete att bygga om en sajt, så försök tänka dig in i framtiden redan nu.

Innehållet är det viktiga

Lägg minst 90% av tiden på att skapa och förändra innehållet. Visst, en snygg design är trevligt, men det är för innehållet vi besöker din sajt.

Se upp för kommitéer

Fråga gärna andra om deras åsikter, men räkna med att alla kommer att tycka olika. Bestäm själv vilka råd du tycker är värda att följa, sortera allmänt tyckande och be folk precisera så att du får hjälp med att nå dina mål med sajten.