Streamingtjänsternas era

Idag har streamandet av film och serier till stor del ersatt det vanliga tv-tittande, en trend som mest troligt är här för att stanna och på sikt någonting som mest troligt kommer konkurrera ut den äldre varianten helt och hållet.

Vanligt tv-tittande är kanske inte ett minne blott men mycket har trots allt förändras bara under de senaste åren. Idag värdesätter allt fler att kunna titta på det de vill, när de vill, något som resulterat i en gigantiskt uppsving för olika former av streamingtjänster som exempelvis Netflix, Viaplay eller HBO Nordic.

Ersatt piratkopieringen

Dagens lagliga streamingtjänster har i mångt och mycket kommit att ersätta den piratkopiering av filmer och serier som förr var väldigt vanligt, men som nu avtagit i en allt snabbare takt. Anledningen är inte enbart för att det ena är olagligt och det andra inte. Streamingtjänsterna har nämligen gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till att presentera utbudet, något som många uppskattar och gärna betalar för. Streamingtjänsterna ger en också många andra smidiga funktioner, exempelvis att de håller koll på hur många avsnitt man sett av sina valda serier, eller vart man senaste slutade kolla på en film.

Hur man streamar

Streaming av film och serier kan idag ske på en rad olika sätt. Förr var det extremt vanligt att man kopplade ihop datorn och tv:n, något som fortfarande förekommer i stor skala. Numera är det dock även vanligt att folk tittar direkt via sina mobiler eller surfplattor, eller att man kopplar ihop dessa med tv:n via exempelvis produkter som Apple TV eller Chromecast. Ja, det blir helt enkelt bara smidigare och smidigare att streama på olika sätt, något som vi användare bara kan lyfta på hatten för.