Skydda din digitala utrustning

Vi använder oss allt mer av digitala enheter som surfplattor och mobiler. Och det gäller att vi skyddar vår digitala utrustning mot stötar och annat som kan skada dom. Det är lätt att en mobil glider en ur händerna och landar på gatan eller golvet. En stöt kan spräcka ett glas eller skada telefonen så den inte går att använda.

Använd dig av skalskydd

Skalskydd är något som man bör sätta på sin nya telefon direkt när man köpt den. På så sätt så kan den klara sig om man skulle råka tappa den i golvet. Det finns skalskydd till alla telefonmodeller och om du har en telefon eller surfplatta från Apple så kan du klicka dig vidare här för att se de skal som finns till dessa produkter. Det är en relativt billig försäkring att minska skaderisken. Även ett skydd för glaset kan vara på sin plats även om dagens glas är mer tåliga än telefoner från förr.

Gör även back-up på din telefon

Det är även viktigt att du dagligen gör back-up på din telefon. Om den skulle bli stulen eller gå sönder så kan du snabbt gå tillbaka till allt som du hade tidigare genom att läsa tillbaka en ny telefon från din back-up. Även när du köper dig en ny telefon så skapa en senaste back-up innan du startar upp din nya telefon. När den är igång så kan du göra en fabriksåterställning på din gamla lur och säljer den eller om du väljer att ge bort den till någon i familjen.