Mobilen, den lilla datorn

Den moderna smartphonen, en dator i miniformat. Ja faktiskt kan man säga just detta. Det finns mer kapacitet i dagens mobiler än det gjorde i 80-talets stationära datorer och du kan i stort sett gör allt med din smartphone, som du kan göra med din dator.

Mobilen av idag, har lite olika plattformar, som Android och iOS till exempel. Alla varianter har dock en sak gemensamt, de använder sig i första hand av appar för att få ett lättmanövrerat system. Det har också anammats till datorer av exempelvis Windows, vilket ska underlätta för användaren.

Till en början använda man i stort sett endast mobilen till att ringa med, men idag har vi den till i stort sett allt. Du kan boka tider hos frisören, boka bord på restaurangen, spela spel, besöka sociala medier, hitta en dejt till fredag, ta bilder, skriva dagbok ock så vidare.

Man kan säga att vi har mobilen som en sambandscentral, för livet i stort. Ett nödvändigt ont kan en del tycka, medans andra älskar sin mobil. Och visst, den kan vara riktigt händig. Tänk bara att kunna gå in och köpa tågbiljetten online i en app och på så vis slippa betala en avgift för att köpa den direkt på tåget.