Hitta rätt litteratur för dina studier

Du har precis kommit in på en ny kurs och letar nu efter dina kursböcker. Utbudet är stort men det lättaste sättet att hitta böckerna är genom att klicka här:

 

Digital kurslitteratur eller vanliga böcker – vad ska man välja?

Böcker i alla ära men som studerande föredrar du kanske digital kurslitteratur. I kontrast till att släpa på tunga titlar, är det betydligt lättare att ha de i datorn. Faktum är att skolverket skriver att elevernas ordinlärning och motivation faktiskt stiger när de använder den digitala varianten. Baksidan är att förståelsen för innehållet ökar när eleverna kan hålla i böckerna.

Om du är nyfiken på hur svenskar i allmänhet använder sig av digitala media och tryckta medel finns det studier runt detta ämne som Nordicom publicerar. Det verkar som om vi svenskar föredrar media som har rörliga bilder. Dessutom blir det tydligt att vi lyssnar på radio när vi kör till och från jobbet. Något förvånande är nog att hela 28% faktiskt läser vanliga dagstidningar.

Förhoppningsvis ger dig detta lite inspiration i dina vidare studier. Det verkar som om du kommer att ha ett stort urval av arbetsuppgifter att välja mellan när du väl är färdig med dina studier eftersom allt fler föredrar det digitala utbytet.